Menü Bezárás

Minőségbiztosítás


A szegedi Könnyen Érthető Információs Központban nagy hangsúlyt fektetünk a könnyen érthető és könnyen olvasható kiadványok minőségére.

A kiadványok minőségét többféle módszerrel biztosítjuk.

  • Másfelől az elkészült kiadványok könnyű érthetőségét és könnyű olvashatóságát kétféleképpen ellenőrizzük.
    • Ellenőrizzük azt, hogy a kiadvány tényleg könnyen érthető és könnyen olvasható-e. Ezt a munkát az erre a feladatra képzés keretében felkészült, értelmi sérült munkatársak végzik egyénileg és/vagy csoportosan. Az ellenőrzésre felkészítő képzésről itt olvashat részletesen.
    • Ellenőrizzük továbbá, hogy a kiadvány készítője betartotta-e a könnyen érthető és a könnyen olvasható anyagok készítésére vonatkozó szabályokat. A szabályrendszerekről ezen az oldalon tájékozódhat. A szabályok betartásának vizsgálata a könnyen érthető nyelv elméletét és gyakorlatát jól ismerő, könnyen érthető és könnyen olvasható anyagok készítésében és sztenderd szövegek fordításában több éves tapasztalattal rendelkező munkatársak feladata.

A minőség biztosítását szolgáló ellenőrzések elvégzését a minőséget tanúsító logókkal igazoljuk.
Figyelem!
A továbbiakban bemutatásra kerülő logók használatára kizárólag a szegedi Könnyen Érthető Információs Központ jogosult.
A logók szerzői jogi védelem alatt állnak.


A képen látható logót akkor használjuk, ha az információs tartalom érthetőségét és olvashatóságát legalább két ellenőr ellenőrizte és azt jóváhagyta.

A logó a kiadvány érthetőségét és olvashatóságát tanúsítja.

A szegedi Könnyen Érthető Információs Központtól Ön megrendelheti az Ön által készített könnyen olvasható és könnyen érthető információs tartalom érthetőségének és olvashatóságának ellenőrzését. Erről a szolgáltatásunkról bővebben itt tájékozódhat.


A képen látható logót akkor használjuk, ha a kiadvány szabályrendszernek való megfelelését szakemberek ellenőrizték.

A logó azt tanúsítja, hogy a kiadvány a szabályrendszer figyelembevételével készült.

Szeretné tudni, hogy az Ön által készített tartalom megfelel-e a szabályrendszernek? Rendelje meg az ellenőrzést a szegedi Könnyen Érthető Információs Központtól! Szolgáltatásainkról bővebben itt tájékozódhat.


610cookie-checkMinőségbiztosítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Betű átméretezése
Kontraszt mód