Menü Bezárás

Az érthetőség ellenőrzése


A könnyen érthető és könnyen olvasható anyagok készítésének egyik alapelve az, hogy az elkészült anyagok érthetőségét és olvashatóságát a célcsoportba tartozó, erre a feladatra képzés keretében felkészült, elsősorban értelmi sérült személyeknek ellenőrizniük kell. Az ellenőrzést asszisztensek támogatják. Az ellenőrzés munka, melyért díjazás jár. Az ellenőrzés tényét és az ellenőrök nevét a kiadványban fel kell tüntetni.

A szegedi Könnyen Érthető Információs Központban – 2022. január 1-től kezdődően – egyéni és csoportos ellenőrzést biztosítunk asszisztensi támogatással. Ez azt jelenti, hogy a könnyen érthető és könnyen olvasható információs tartalom könnyű érthetőségét és könnyű olvashatóságát legalább két fő ellenőrzi.

A szegedi Könnyen Érthető Információs Központban készült információs tartalmak esetében az ellenőrzést minden esetben elvégezzük.

Az ellenőri szolgáltatást külső megrendelők, pl. állami szervek, cégek, civil szervezetek számára is biztosítjuk. Az ellenőrzés tényét az erre a célra kidolgozott, szerzői jogi védelem alatt álló logóval igazoljuk. A szolgáltatás díjszabásán jelenleg dolgozunk. Ha Önt érdekli ez a szolgáltatás, küldjön e-mailt a keik.szeged@gmail.hu címre!


Ellenőreink


600cookie-checkAz érthetőség ellenőrzése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Betű átméretezése
Kontraszt mód